All Therapeutische gemeenschappen

 •   Favoriet

  Tg de evenaar

  Bestand uploaden: Folder-TG-de-evenaar.pdf

  ‘De evenaar’ is een therapeutische gemeenschap waar mensen met psychische problemen kunnen worden opgenomen voor een intensieve en relatief langdurige behandeling. ‘De evenaar’ is er enerzijds voor jongvolwassenen (vanaf het jaar dat men 18 wordt) waarbij we in de eerste plaats denken aan separatie/individuatie- en hechtingsproblemen. Anderzijds kunnen er volwassenen terecht met onder andere persoonlijkheidsproblemen, psychotische of ernstige neurotische problemen. Kenmerkend voor ‘de evenaar’ is de kleinschaligheid (2 rijhuizen met een maximale capaciteit van 9 bewoners per huis) met een uitgesproken huiselijk karakter. De werking sluit aan bij de traditie van de therapeutische gemeenschappen. Hierbij gaat men ervan uit dat Lees meer [...]

 •   Favoriet

  Homaar – groeiplek voor jongeren

  Homaar is een laagdrempelig, therapeutisch huis in Wetteren met een gespecialiseerd dagaanbod voor maximum 2 weken. We richten ons tot jongeren tussen 15 en 23 jaar die vastlopen of het psychisch moeilijk(er) hebben, met een nood aan een tijdelijk intensiever traject.     Zonder wachtlijst. Het project is in de eerste plaats preventief bedoeld. We willen een kortdurende time-out bieden die een kantelpunt kan betekenen in het leven van de jongere. Dit om langdurige hulpverlening zoveel mogelijk te beperken.

 •   Favoriet

  Zorgboerderij

  Our Little Farm is een erkende zorgboerderij waar wij ons op een kwetsbaar publiek richten. – Lijdt je aan een burn-out, chronische stress of verslavingen ten gevolgen hiervan? – Worstel jij of u kind met gedrag, concentratie of identiteitsproblemen? – Heb je nood aan een “natuur break” om tot rust en terug met jezelf in balans te komen? – Heb je een mentale of fysieke beperking? – Gaat het om dementerende bejaarden? Dan ben je van harte welkom bij Our Little Farm, een plaats waar ons multidisciplinaire team u zal helpen.