Beschrijving zorgaanbod
Beschrijving zorgaanbod
Afbeeldingen
Google map
Beoordelingen
E-mail
 • ‘De evenaar’ is een therapeutische gemeenschap waar mensen met psychische problemen kunnen worden opgenomen voor een intensieve en relatief langdurige behandeling.

  ‘De evenaar’ is er enerzijds voor jongvolwassenen (vanaf het jaar dat men 18 wordt) waarbij we in de eerste plaats denken aan separatie/individuatie- en hechtingsproblemen. Anderzijds kunnen er volwassenen terecht met onder andere persoonlijkheidsproblemen, psychotische of ernstige neurotische problemen.

  Kenmerkend voor ‘de evenaar’ is de kleinschaligheid (2 rijhuizen met een maximale capaciteit van 9 bewoners per huis) met een uitgesproken huiselijk karakter. De werking sluit aan bij de traditie van de therapeutische gemeenschappen. Hierbij gaat men ervan uit dat voor een gezonde emotionele ontwikkeling, vijf belangrijke elementen nodig zijn, namelijk hechting, veiligheid, communicatie, betrokkenheid en autonomie.

  We kiezen ervoor om veranderingsgericht te werken met het psychodynamisch denken als richtinggevend therapeutisch referentiekader. We gaan er vanuit dat het dagelijks functioneren wordt beïnvloed door wie men in aanleg is, wat men heeft meegemaakt (met nadruk op de vroege contacten met belangrijke anderen) en hoe men daarmee nu omgaat. Via het samenleven, dat centraal staat in de behandeling, wordt de cliënt een veilige onderzoek- en experimenteerruimte aangeboden zodat hij/zij meer zicht kan krijgen op eigen functioneren en voeling kan krijgen met zijn/haar onderliggende motieven en emoties. Deze ervaringen kunnen dan verder als opstap worden gebruikt om (opnieuw) te gaan functioneren in de maatschappij.

  Belangrijke derden kunnen bij de behandeling worden betrokken.

 • Geen Records Gevonden

  Sorry, er zijn geen records gevonden. Pas uw zoekopdracht aan en probeer het opnieuw

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Geef een beoordeling